Παλιές φωτογραφίες σχολείου

- Φωτογραφίες

Το μικρό μας μουσείο

J0283709

Καμινίκια θύμισες που αργοσβήνουν

Καταγραφή

Τοπική ιστορία των Σερρών

history banner

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

paratiritirio

Πειράματα με απλά υλικά

peiramata

Συνήγορος παιδιού

synigoros

mouseiaki logo

European school radio

esr1

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

ekptil

Οι επισκέπτες μας

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 201162
Πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 10:33

  Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εφαρμόσει σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Γυμνασίων, πρόγραμμα με την ονομασία Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων).

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει αξιολόγηση των  συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των παιδιών  από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το οποίο έχει και την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος (Καθηγητής Λ. Συντώσης).

Αναλυτικά στα Δημοτικά σχολεία:

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις.
Στην Α? φάση καλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Δημοτικών  Σχολείων στο πλαίσιο του μαθήματός τους, να διενεργήσουν τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης και οι Νηπιαγωγοί μόνο τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης έως 31/3/2013, σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες και να καταγράψουν σε έντυπα τα
αποτελέσματα. Ο απαραίτητος εξοπλισμός (μετροταινία, ζυγαριά κ.α.) είναι διαθέσιμος από τη διενέργεια του προγράμματος τα προηγούμενα έτη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει (π.χ. Νηπιαγωγεία) θα αγοραστεί με δαπάνη του σχολείου.
Στη Β΄ φάση η οποία θα διαρκέσει από 1/4/2013 έως 31/5/2013 θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α? φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται μονοσέλιδη Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων. Οι αναφορές θα πρέπει να εκτυπωθούν και να παραδοθούν στους μαθητές ή στους γονείς τους στο πλαίσιο κάποιας εκδήλωσης στο σχολείο. Η Β? φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων. Πριν την έναρξη της Β? φάσης θα προηγηθεί αναλυτική εγκύκλιος με οδηγίες.
Για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, η καταγραφή των
μετρήσεων των μαθητών στην ηλεκτρονική φόρμα θα γίνεται μόνο με τη χρήση του
Αριθμού Μητρώου.
Για την επιτυχή διεξαγωγή του εγχειρήματος, απαιτείται η συνεργασία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων με τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11, ΠΕ19/20 και ΠΕ70 και η εφαρμογή των επισυναπτόμενων αναλυτικών οδηγιών.

Μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο εδώ

Το ενημερωτικό σημείωμα από τη Διεύθυνση του Σχολείου, εδώ

Το έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης του Γονέα, εδώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 16:35