Παλιές φωτογραφίες σχολείου

- Φωτογραφίες

Το μικρό μας μουσείο

J0283709

Καμινίκια θύμισες που αργοσβήνουν

Καταγραφή

Τοπική ιστορία των Σερρών

history banner

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

paratiritirio

Πειράματα με απλά υλικά

peiramata

Συνήγορος παιδιού

synigoros

mouseiaki logo

European school radio

esr1

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

ekptil

Οι επισκέπτες μας

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 211918
Επαναλειτουργία του σχολείου. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 09:29

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας από τη Δευτέρα 1-6-2020 το σχολείο ανοίγει πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί μαθητές και δασκάλους, ύστερα από μια δύσκολη και μακρά περίοδο αναστολής της λειτουργίας του. Με την υπ’ αριθμ. 63417/ΓΔ4/26-5-2020 Υπουργική Εγκύκλιο ορίζεται ο τρόπος επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπ/σης. Επίσης, ορίζεται η 26η-6-2020 ως καταληκτική ημερομηνία της φετινής σχολικής χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά την σχολική καθημερινότητα και τη σχολική ζωή σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, προβλέπονται μέτρα σύμφωνα με τις προτάσεις και τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.. Πιο συγκεκριμένα:

α) Η πρωινή προσέλευση και η μεσημεριανή αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών. Όλοι οι εκπαιδευτικοί και ιδιαιτέρως οι εφημερεύοντες θα φροντίζουν γι’ αυτό.

β) Η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών στο προαύλιο δεν θα πραγματοποιείται. Η πρωινή προσευχή και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται εντός των αιθουσών.

γ) Τα τμήματα όλων των τάξεων θα χωριστούν σε υποτμήματα. Οι σχετικές οδηγίες απαιτούν, αφενός, τμήματα με ανώτατο όριο τους δεκαπέντε (15) μαθητές και, αφετέρου, την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των μαθητών το 1,5 μέτρο. Προβαίνουμε σ’ αυτή την ενέργεια για χωροταξικούς λόγους και στα τμήματα κάτω των 15 ατόμων, προκειμένου να περιορίσουμε στο μέγιστο βαθμό το συγχρωτισμό των μαθητών, μειώνοντας κατά το ήμισυ τον αριθμό των μαθητών καθημερινά. Τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής ως εξής:

Για τις εβδομάδες από 1-6-20 έως 5-6-20 και 15-6-20 έως 19-6-20, τα τμήματα της 1ης ομάδας θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, ενώ τα τμήματα της 2ης ομάδας Τρίτη και Πέμπτη.

Για τις εβδομάδες από 8-6-20 έως 12-6-20 και 22-6-20 έως 26-6-20, τα τμήματα της 2ης ομάδας θα παρακολουθούν τα μαθήματα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, ενώ τα τμήματα της 1ης ομάδας Τρίτη, Πέμπτη. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το τμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής στα προσωπικά σας email, προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών σε μια πιθανή ανάρτηση των ονομάτων τους στην ιστοσελίδα του σχολείο μας.

δ) Τα διαλείμματα θα γίνονται σε ξεχωριστές περιοχές της αυλής για κάθε τμήμα.

ε) Ο καθαρισμός των αιθουσών θα γίνεται τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ωραρίου και οπωσδήποτε μετά τη λήξη του.

στ) Η χρήση της προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι προαιρετική.

ζ) Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε άμεσα στην περίπτωση που το τέκνο σας δεν παρακολουθήσει το πρόγραμμα του σχολείου είτε επειδή το ίδιο ανήκει σε ευπαθή ομάδα είτε επειδή υπάρχει άτομο στο οικογενειακό περιβάλλον που ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή νοσεί. Η κατάθεση των αναλόγων δηλώσεων έχει ως καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 29-5-2020.

η) Το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει και η αποχώρηση όλων των μαθητών θα είναι κοινή στις 13:15.

Ελπίζουμε ότι για άλλη μια φορά μέσω των κοινών μας προσπαθειών θα επιτύχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα, όπως έγινε και το προηγούμενο διάστημα με την τηλεκπαίδευση κι ευχόμαστε να είστε όλοι δυνατοί και υγιείς!

Ο Δ/ντής


Νικόλαος Παπαματθαίου

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 Μάιος 2020 05:46