Παλιές φωτογραφίες σχολείου

- Φωτογραφίες

Το μικρό μας μουσείο

J0283709

Καμινίκια θύμισες που αργοσβήνουν

Καταγραφή

Τοπική ιστορία των Σερρών

history banner

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

paratiritirio

Πειράματα με απλά υλικά

peiramata

Συνήγορος παιδιού

synigoros

mouseiaki logo

European school radio

esr1

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

ekptil

Οι επισκέπτες μας

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 211627
Επαναλειτουργία του σχολείου PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 09 Ιανουάριος 2021 13:39

Αγαπητοί γονείς, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου 797/ΓΔ4/5-1-21 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, τη Δευτέρα 11-1-21 θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρωινό και ολοήμερο ωρολόγιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ως έχει. Διαφοροποίηση θα υπάρξει μόνο στην ώρα της μεσημεριανής αποχώρησης των μαθητών, προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός, που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν. Έτσι, η ώρα αποχώρησης ορίζεται ως εξής:

α) οι μαθητές των Α’, Β’ και Δ’ τάξεων θα αποχωρούν στις 13:10’

β) οι μαθητές των Γ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων θα αποχωρούν στις 13:20’.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου, απαραίτητη θεωρείται η συμβολή όλων των γονέων στην εφαρμογή των οδηγιών και κανόνων του ΕΟΔΥ, που αφορούν στην τήρηση των μέγιστων αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων κατά την πρωινή, μεσημεριανή και απογευματινή συνοδεία των παιδιών τους στο σχολείο και φυσικά στη χρήση της μάσκας. Το σχολείο από τη μεριά του θα εφαρμόσει στο μέγιστο βαθμό τα προτεινόμενα μέτρα του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ.

Στο πλαίσιο αυτής της δύσκολης συγκυρίας το σχολείο οφείλει ν’ αξιολογεί τις συνθήκες που διαμορφώνονται και ν’ αναπροσαρμόζει τις πρακτικές που προτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή σας θα είναι άμεση κι έγκυρη.

Σ’ αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις πρέπει όλοι από κοινού ν’ αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί, έχοντας κατά νου την προστασία των αγαπημένων μας προσώπων και των παιδιών μας! Είθε οι προσπάθειες όλων μας να ευοδωθούν!

Σας ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική χρονιά με υγεία και αγάπη!

Με εκτίμηση

Νικ. Παπαματθαίου