Παλιές φωτογραφίες σχολείου

- Φωτογραφίες

Το μικρό μας μουσείο

J0283709

Καμινίκια θύμισες που αργοσβήνουν

Καταγραφή

Τοπική ιστορία των Σερρών

history banner

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

paratiritirio

Πειράματα με απλά υλικά

peiramata

Συνήγορος παιδιού

synigoros

mouseiaki logo

European school radio

esr1

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

ekptil

Οι επισκέπτες μας

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 176604
Διαδικασία προμήθειας και διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Μάιος 2021 20:07


Διαδικασία προμήθειας και διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 - Δήλωση του αποτελέσματος

Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Ξεκίνησε η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self-test) για τους μαθητές της Α/θμιας Εκπ/σης.Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/5-5-21 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες το δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α., Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. του/της ανηλίκου/ης μαθητή/ τριας και την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων).

Στη συνέχεια, οι γονείς/κηδεμόνες διενεργούν το test σύμφωνα με τις οδηγίες που εσωκλείονται. Έπειτα, επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών taxisnet και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, την εκτυπώνουν προκειμένου οι μαθητές να τη φέρουν μαζί τους στο σχολείο. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να τις συμπληρώνουν χειρόγραφα και να τις υπογράφουν.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες και διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τα προληπτικά μέτρα που ίσχυαν (π.χ. χρήση μάσκας, ξεχωριστοί χώροι συγκέντρωσης, διαφορετικές ώρες αποχώρησης κτλ), θα εξακολουθήσουν να ισχύουν με την ίδια προσοχή και προσήλωση. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και οφείλουμε να το επισημάνουμε με την δέουσα σοβαρότητα και στα παιδιά μας.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, ας συνεχίσουμε όλοι την προσπάθειά μας μέχρι να απέλθει οριστικά ο κίνδυνος που καραδοκεί. Άλλωστε τα επιδημιολογικά στοιχεία δε μας αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης κι εφησυχασμού. Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε τις άοκνες προσπάθειές μας και σε συνεργασία μαζί σας θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Παπαματθαίου

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE

 Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Ξεκίνησε η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self-test) για τους μαθητές της Α/θμιας Εκπ/σης.  Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/5-5-21 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες το δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς / κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α., Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. του/της ανηλίκου/ης μαθητή/ τριας και την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων).

Στη συνέχεια, οι γονείς/κηδεμόνες διενεργούν το test σύμφωνα με τις οδηγίες που εσωκλείονται. Έπειτα, επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών taxisnet και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, την εκτυπώνουν προκειμένου οι μαθητές να τη φέρουν μαζί τους στο σχολείο. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να τις συμπληρώνουν χειρόγραφα και να τις υπογράφουν.

  Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Μάιος 2021 20:37